2022-07-11 280 浏览
平时饮野唔系拣珍珠奶茶就水果茶王,呢日突然想转下口味,点左伯爵咖啡冻奶茶试一试。点解我会拣呢杯饮品呢?因为我每次去买野饮都咁岩听到有其他客落单买呢杯,我就一直好好奇到底伯爵茶底整出黎系咩味道呢,所以的起心肝饮一次。要赞一赞呢度店员好贴心,落单问我驶唔驶少蜜少冰,我拣左半蜜就即刻比钱。点知出左单我先醒起自己忘了叫走冰,马上同店员讲返,佢地即刻帮我处理,而且态度很友善无嫌我烦。讲返饮品先,佢地杯奶茶做得好好饮,奶茶好有茶味,同埋好顺喉,甜度刚好,不会饮到起晒痰。咖啡冻口感似蒟蒻,几有咬口,同埋份量好足,啖啖都吸到咖啡冻,好抵饮。作为一个珍奶控,试过晒北区既功夫茶,觉得祥华店比其他分店好饮,每次买珍珠奶茶,拎起手都摸到暖暖的、很新鲜煮出黎的感觉,好弹牙好有黑糖味,拍得住系台湾饮既珍珠奶茶!呢个水准值得我每星期keep住帮衬!

点解我会拣呢杯饮品呢?
要赞一赞呢度店员好贴心,落单问我驶唔驶少蜜少冰

伯爵咖啡冻奶茶
伯爵咖啡冻奶茶