2023-05-19
呢排新开左好多餐厅!而且装修都充满特色风格,粉色少女风格系香港绝对少有,开张既时候已经BOOKMARK左呢间餐厅!位置南昌V Walk商场,远距离已经见到粉红外墙,超吸睛!6点已经坐满一半人,因为位置唔算大,所以要黎既话真系要趁早,或者BOOK 定枱!佢最大特色就系,每道菜式都会用呢种打卡able既底座,卖相精致,影相时候劲似食紧tea set,以假乱真都得XD麻辣牛腱,辣得过瘾惹味,带麻麻既刺激感,牛腱口感亦好淋。每日凉菜都唔同,今次凉菜系泡椒无骨凤爪,酸辣感重,相对上几辣!晚市一人餐包括主菜,小食,凉菜同白饭,嗌左一个辣一个唔辣,首先讲唔辣。酸甜清新蕃茄鱼,望落红卜卜好吸引,茄味够香,里面仲有粉丝,鱼片啖啖肉。天花顶酸菜鱼,可自选辣度,我地拣左小辣,酸酸辣辣好开胃!鱼片嫩滑,冇骨啖啖肉,份量十足,送饭一流!香炸脆奶,入口酥脆,里面系香口牛奶,外脆内软,甜品黎讲几有惊喜!红糖糍粑,软糯口感,食落去年糕味较出,感觉几得意~
粉色少女风格系香港绝对少有,开张既时候已经BOOKMARK左呢间餐厅! 位置南昌V Walk商场,远距离已经见到粉红外墙,超吸睛! 6点已经坐满一半人,因为位置唔算大,所以要黎既话真系要趁早,或者BOOK 定枱! 佢最大特色就系,每道菜式都会用呢种打卡able既底座,卖相精致,影相时候劲似食紧tea set,以假乱真都得XD
鱼片嫩滑,冇骨啖啖肉,份量十足,送饭一流!
香炸脆奶,入口酥脆,里面系香口牛奶,外脆内软,甜品黎讲几有惊喜! 红糖糍粑,软糯口感,食落去年糕味较出,感觉几得意~