2018-12-02 36 浏览
粥底边炉一直系我最想试既野食 今日同个朋友去左一锅疯 呢间既吸引之处系每人一锅 可以自己想拣咩汤底都得 唔洗同人撞我就拣左粟米汤底 一锅疯一定系要配海鲜套餐 每位188蚊 套餐入面有menu写个啲海鲜 鱼蚬 贵妃蚌 鲍鱼 虾同蟹 仲有教你要放边样野食先 样样海鲜都好新鲜 好好食 除左个蚬仲有少少沙 我觉得188蚊食到都算不错食完海鲜当然唔少得要叫啲肉食 叫左牛肉 迷你拼盘有好多不同既滑 我觉得另加既配料就唔系好好食 啲滑食到有雪味 完全无左肉丸既肉味 牛肉都系普普通通食到最后 当然就要食个粥底 啲staff会放左南瓜粒同芋头粒系入面 等佢一阵再加米糊 再煲佢一阵 个味道好香 有香甜既粟米味 但因为头先煮过海鲜 个粥仲有好蟹味 味道比起平时食个啲粟米粥浓郁好多 好好味 粥底火㶽真系连汤渣都食埋 完全唔浪费

2018-12-02
  • 海鲜拼盘