2018-09-25
今日黎左太古城间aeon 度买野, 买完就过左对面既康怡广场, 3楼呢间金公馆似乎几正咁😝二人套餐都几多野食👍杏汁白肺汤第一样黎既就系呢个白肺汤, 味道清甜无味精👍👍住家感觉☺汤料都好足👍香葱卤豆干粒呢款餐前小食系豆干粒, 有少少硬净, 不过都卤得几入味既👍家常酸辣粉呢碗酸辣粉, 酸辣度适中👍粉丝好烟韧, 咀嚼感好好😍麻辣水煮桂鱼片鱼片既份量非常足料👍装满咁滞😂鲜甜鱼肉配埋惹味麻辣, 一淡一浓呢个配搭简直系天衣无缝😍京卤鸭舌鸭舌卤得好入味👍而且煮得比较稔身, 好育合我地食既时候妹下妹下咁🙈烤北京填鸭(半只)食北京菜点少得北京填鸭呢😍呢度只系半只分量已经好足够, 皮香肉嫩🤤配埋个薄皮, 夹埋香葱青瓜哈蜜瓜同埋各式酱料包住一齐食, 既惹味又唔会整到周围都系😝味菜豉椒炒猪青肉青椒, 红椒, 洋葱都爆香左, 猪青肉食落口个质感似猪颈肉, 肉质都系偏爽唔会梅😍干煸四季豆呢个做法能够有效去除四季豆本身因为铁质高, 而咬落去d 牙齿会有唔舒服既感觉😂而且都炒得入味👍灵芝菇炒莴笋丝最后食番个清清地既蔬菜都系唔错架, 莴笋切丝等你较容易夹起👍
二人套餐都几多野食👍
呢款餐前小食系豆干粒, 有少少硬净, 不过都卤得几入味既👍
呢碗酸辣粉, 酸辣度适中👍粉丝好烟韧, 咀嚼感好好😍
麻辣水煮桂鱼片
京卤鸭舌
烤北京填鸭(半只)
味菜豉椒炒猪青肉
干煸四季豆