2019-11-15
北角呢间娜吧新开张左一排我几乎每星期放工都去食一次。呢边咁多酒吧,我系最爱呢间,主要系因为d食物非常高质,比一般餐厅还要好!第一次入到去,老板娘已经好好招呼,知我有两声咳,比左杯温水我,好贴心野食方面,餐厅老板系八年前全港第一间米芝莲一星日本食店既骨干。我点了招牌自家制黑豚叉烧拉面(细)。拥有独家秘方,选用黑豚腩肉卷制成。叉烧比一般既叉烧厚身,其松化程度食得出系经过二十几个钟头慢煮先有入口既溶既效果。面条方面,十分弹牙有咬口,汤底非常挂汤,又非常稠结,老板话大厨用左猪筒骨用咗超过二十个钟熬制。骨胶源十足!Zoom 近睇下d肥美可口的叉烧另外朋友叫左大蚬拉面,因为大蚬拉面的汤底又有所不同,汤底是用每日新鲜来货嘅大蚬加上木鱼花、昆布,入口会比较清新润滑。呢款汤底分开上。非常有仪式感酒类方面娜吧有53款不同的酒类。今次系饮佢地既黑啤,份量够晒大总结,呢间bar 系一间好适合倾计,轻食熟食都一流既食店,仲有好多细节位都系会加分。d碗碗碟碟,d霓虹灯既装饰,连杯垫都有特别设计过。Chill 得黎老板娘超级nice , 好有心,会记住每一位顾客,一定会成日黎!
Zoom 近睇下d肥美可口的叉烧