2021-05-16
🙃平日做嘢咁辛苦,周末奖励下自己💪去咗时代广场地库嘅la famille买靓靓蛋糕,氹自己氹屋企人💋😘之前经过呢间新分店,次次都大排长龙。难得今次刚开舖冇耐,唔多人方便望下雪柜嘅款式,慢慢拣❤️🤤✔️拣咗5件戚风蛋糕:🍀香浓开心果 用上矜贵嘅伊朗顶级开心果制作,果实比美国嘅开心果更饱满松脆。 整件蛋糕洋溢著果仁香,松软嘅戚风蛋糕里面,会食到好多开心果碎,口感丰富。🤎 冲绳黑糖栗子蒙布朗日本丹波栗子,同法国优质栗子制成细腻柔滑嘅栗子蓉,混合松软嘅戚风蛋糕,加上黑糖味顺喉不腻,一试难忘。❤️皇牌士多啤梨用上鲜嫩欲滴嘅士多啤梨,松软嘅蛋糕里是满满嘅鲜甜多汁嘅士多啤梨果肉,同自家制士多啤梨果酱,无法抗拒的甜蜜味道。🌺桂花玄米绿茶喜欢喝茶既我,怎能错过?忌廉系淡淡嘅桂花香,玄米绿茶戚风蛋糕轻软湿润,中心还有桂花奶冻,多重口感。🍑日本白桃精致可爱既白桃蛋糕,满满晶莹剔透嘅白桃果肉粒粒,香甜juicy,夏日推介好味❤️😍
✔️拣咗5件戚风蛋糕:
🍀香浓开心果
🤎 冲绳黑糖栗子蒙布朗
❤️皇牌士多啤梨
🌺桂花玄米绿茶
喜欢喝茶既我,怎能错过?
🍑日本白桃