同另一半拍下拖唔想去咁远,又想食得精致少少,Ufufu绝对系一个唔错嘅选择,主打西日料理,食物款色多之余唔止外表睇得、味道都唔差㗎!.➜汉堡扒咖哩蛋包饭睇落平平无奇嘅咖哩蛋包饭一直系猪太郎喺Ufufu嘅Top 1,差在个日想食咩肉类嘅配搭。今日就拣咗满满肉汁且厚实嘅汉堡扒!份量适中,啖啖都想都将咖哩、滑蛋同和牛制作汉堡扒一次过咁送入口!.➜寿喜烧乌冬冻咗两日又唔系太冻,但就想食个热辣辣嘅寿喜烧乌冬!汤底浓郁,牛肉仲系半生熟咁放入锅,食落软嫩,仲有金菇吸晒啲汤汁,同乌冬一齐食,甜甜地好夹!.➜福冈八女抹茶红豆白玉拿铁每次老公都会问呢堆抹茶嘢咩嚟,基本上都饮过晒,呢款有红豆白玉嘅建议唔好一下子加晒啲糖水,沟匀咗啲红豆泥(/钟意嘅梗系可以就咁食)先再少少、少少咁加糖,猪太郎觉得加少少落抹茶度吊味已经好够!.晚市跟餐主食加 $38 就可以有埋汤同甜品,妞妞虽然一齐嚟,但暂时都只可以睇住妈妈食 。细细个嘅迷你香蕉朱古力芭菲,超~浓香蕉味,加埋雪糕球,即使系迷你版都已经好满足!.#msmessypig_food

➜汉堡扒咖哩蛋包饭

➜寿喜烧乌冬