2024-09-16
陈仪兴绝对系🇭🇰香港本地潮州菜嘅老字号👍之一,呢间喺鲗鱼涌嘅陈仪兴尚潮楼🤩无论系装修环境、服务、卫生定系食品卖相都十分之😍高级精致。一坐低职员💁♂️就会逢上功夫茶,可以一路品铭🍵一路睇餐牌拣下食啲咩🤤。潮汕卤水🥰绝对系嚟呢度必食嘅,鹅三宝🪿有肥美入味嘅鹅肉、爽口嫩滑嘅鹅肠👍同埋软滑甘香嘅鹅肝,三样👌都系呢度嘅招牌美味!另外卤水大墨鱼🔪片到又薄又滑,入口劲鲜味🦑,而且卤水味香浓十分之啱我口味😋。梅汁🐟鳝球系大厨时令推介之一,鎅花鳝球卖相好靓🤩好吸引,入口鲜味弹牙之中带有阵阵渍🤤梅嘅酸甜香味,配埋炸珍珠菜🥬一齐食十分之有层次!荔芋香酥鹅🪿系我好钟意食嘅其中一道菜😍,加上手工繁复依家已经越嚟越少💁♂️餐厅有供应。鹅肉又淋又滑,🤩上面铺满芋泥,入口咸甜松脆😋好好味!糖醋煎面🍜质感半脆有面香,配埋🧂糖同埋醋一齐食好🤤开胃。
糖醋煎面🍜质感半脆有面香,配埋🧂糖同埋醋一齐食好🤤开胃。