2019-09-22
新开既食店,见菜式独特,价钱都合理 (太平又怕低质,太贵又怕唔抵)六点晚市一开就嚟,即刻被安排入座旁边梳化位。冰凉既拌菜,螺肉清爽弹牙,有青瓜同蟹籽点缀,好清新。略嫌沙律酱太多太甜,系味道上有点霸道。老板娘送上面后叫我地先趁热饮咗个汤先,汤用鲜鱼煲,淡淡奶白色。面质唔太淋好好食,而龙趸约有6-7小片,鱼肉爽口新鲜,非常喜欢。起初以为椒盐会系干身D,原来都有配菜同少少汁。鸡亦炸得几香口,整体好惹味。但8件单骨即系4件鸡翼,而且当中有D较细只,所以感觉偏贵。煎蛋角好家庭FEEL,蛋煎得香而内里仲保留到少少半生熟,好好食,但蚝仔蚝味唔算突出,肉碎份量亦唔多,系肉眼见到而食唔出既肉碎,如果足料D会更好。最后老板娘诚意推介既甜品,芒果属清同椰汁一样唔太甜,摆盘都好靓,将平时无乜美感既芒果糯米饭提升。味道、环境、服务都尚算满意,菜色选择系同区嚟讲算好有特色,餐牌清楚分类,容易揾到啱食既菜式。唯独系哩个价钱会期望用料/份量多少少,或者出二人餐/四人餐,可以一个更经济既价钱去试更多菜式。
六点晚市一开就嚟,即刻被安排入座旁边梳化位。
冰凉既拌菜,螺肉清爽弹牙,有青瓜同蟹籽点缀,好清新。
略嫌沙律酱太多太甜,系味道上有点霸道。
起初以为椒盐会系干身D,原来都有配菜同少少汁。
鸡亦炸得几香口,整体好惹味。
但8件单骨即系4件鸡翼,而且当中有D较细只,所以感觉偏贵。