老馮茶居 (荃灣千色匯II)

Old Fung Tea House (KOLOUR • Tsuen Wan II)
2023-12-05 768 浏览
荃湾千色店嘅老冯茶居真系一间非常出色嘅地方!我今次叫咗外卖,佢哋嘅点心真系好精致而且价钱都好合理。我最推荐嘅系佢哋嘅XO酱炒萝卜糕。呢个菜真系尝到咗老冯茶居嘅独特风味。萝卜糕炒得刚刚好,口感软糯,而XO酱嘅香辣味道更加提升咗整体风味,令人回味无穷。另外,佢哋嘅鲮鱼球同鲜虾烧卖都非常出色。鲮鱼球炸得金黄酥脆,每一口都有鲜美嘅鲮鱼香味。鲜虾烧卖则肉质鲜嫩多汁,皮薄包裹住丰富嘅鲜虾内馅,真系令人垂涎欲滴。除咗以上两款,我仲试咗姜汁撞奶、牛肉球同鲜竹卷等等。姜汁撞奶浓郁香滑,带有微微辣味,一碗撞奶解渴又提神。牛肉球弹牙有嚼劲,肉质鲜嫩,入口即化。鲜竹卷则有清脆的口感,配上鲜美的内馅,非常美味。

外卖自取