2018-01-06
行经开中环,准备返屋企既途中见到新开左间甜品铺就俾佢吸引左埋去望下。见佢D蛋糕十分精致,款式都几多选择。哗见到佢既北海道牛乳蛋糕都已经觉得好吸引,如果试过佢今次既cake好味既话下次一定要黎试埋个芝士蛋糕,价钱都唔贵。依道除左cake之外,都仲有红茶、曲奇可以订购,包装都几靓,用黎送礼就岩晒!睇完一轮之后终于拣好啦,要左一件Milk Mousse Kitty 同堂岛卷堂岛卷外层既蛋糕好松软,一下切落去完全感觉到劲有弹性,食落去有淡淡既甜味,甜道岩岩好。中间用左日本牛奶忌廉,好滑呀,味道比较甜,中和左外层既蛋糕清淡味道,食落都几清新之后就食hello kitty啦!hello kitty 系由奶冻做成,所以食落唔会好济,几重牛奶味,仲好滑tim!而底下系由堂岛卷做成,蛋糕都同样松软,奶油creamy!!!而且中间加左一层士多啤梨酱,酸酸地咁,口感都几特别架!总括黎讲,依两款cake都几fresh,食多两件都绝冇问题,下次一定要试下佢既芝士蛋糕先得!