2014-01-09 6778 浏览
同姊妹lunchtime聚旧, 因为大家公司嘅中间位, 所以怡翠轩系好嘅选择~两个人叫唔到太多野, 但以下都系每次我地必点嘅选择:I) 糯米酿鸡翼 (好喜欢, 因为唔系周围有, 糯米酿鸡翼系逐只order的, 出面煎得脆脆但唔会油, 鸡翼无骨包住热热嘅糯米, 好正!! 可惜今日整得唔够䞗)II) 椒盐炸豆腐 (好好味, 外脆内软, 配d香蒜粒又系好正!!)III) 点心拼盘, order拼盘因为抵食过逐碟叫, 同入面有我地都至爱嘅香口野, 拼盘两层入面有:1) 义烧酥2) 燕窝酥皮挞3) 萝卜丝酥饼(三样都好好味, 好松脆, 啱哂爱香口野嘅我地)4) 虾饺5) 烧卖6) 粉粿(呢三样就普通)IV) 最后甜品叫咗蛋白杏仁茶润下, 好味好香杏仁味, 唔太"洁"唔太稀~两个人点呢个份量啱啱好

两个人叫唔到太多野, 但以下都系每次我地必点嘅选择:
1) 义烧酥
2) 燕窝酥皮挞
3) 萝卜丝酥饼
(三样都好好味, 好松脆, 啱哂爱香口野嘅我地)
4) 虾饺
5) 烧卖
6) 粉粿
(呢三样就普通)

两个人点呢个份量啱啱好
2014-01-09