2024-10-14
早排同大佬系黄金海岸欣赏完日落之后,顺手喺附近间好有情调嘅法国餐厅度叹左餐好正嘅法国菜,久违咁浪漫下💕我地食左:⬇️⬇️🌟Set Dinner A🌟 $298✨秘制三文鱼凯撒沙律✨沙律入面除咗有好鲜嫩嘅三文鱼之外,仲有埋炸到好脆嘅烟肉碎同埋奶香芝士碎,整体味道好丰富✨匈牙利牛肉汤✨有好多牛肉粒汤料系入面,够哂真材实料!味道酸酸甜甜,够哂开胃!✨香草鲜茄芝士焗纽西兰羊扒配百里香红酒烧汁✨厚身羊扒足足有3块,烘焗既火候控制得好好,系我想要嘅熟度🤩肥膏唔算好多,食落肉质细嫩又多汁,膻味仲要唔系好重,正👍🏻🌟Set Dinner B✨ $398✨自家制慢煮冻鹅肝焦糖多士✨自家制既慢煮鹅肝口感软滑油润又富有弹性,底下块焦糖多士香甜酥脆,加埋一齐食个口感同味道都劲有层次‼️小妹觉得超好食👍🏻👍🏻✨香草蒜茸牛油焗法国田螺✨法国田螺柔韧软身又入味,食完满嘴都充满着牛油蒜蓉既甜香味😊✨意大利白松露忌廉汤✨Creamy 质感嘅白松露忌廉汤松露味名副其实咁突出,饮完真系齿颊留香💕✨烤美国安格斯西冷牛扒配红酒烧汁✨牛扒切开,入面仲系超级粉嫩,exactly系我哋order嘅五成熟🥰,入口牛味香浓又细嫩,肉汁多到爆出
我地食左:⬇️⬇️
🌟Set Dinner A🌟 $298
✨秘制三文鱼凯撒沙律✨
✨匈牙利牛肉汤✨
✨香草鲜茄芝士焗纽西兰羊扒配百里香红酒烧汁✨
🌟Set Dinner B✨ $398
✨自家制慢煮冻鹅肝焦糖多士✨
✨香草蒜茸牛油焗法国田螺✨
法国田螺柔韧软身又入味,食完满嘴都充满着牛油蒜蓉既甜香味😊
✨意大利白松露忌廉汤✨
✨烤美国安格斯西冷牛扒配红酒烧汁✨
牛扒切开,入面仲系超级粉嫩,exactly系我哋order嘅五成熟🥰,入口牛味香浓又细嫩,肉汁多到爆出梨,果然有水准‼️
✨欧陆甜品✨
两个套餐都有跟餐甜品同饮品,是日甜品分别系法式可丽菓同芒果cheese cake;
▫️法式可丽菓
质感松软唔死实,好似食紧一个肉桂香味嘅小蛋糕咁 🥰
▫️芒果cheese cake
冰凉幼滑芝味重,虽然好食,但系芒果味唔算好突出❣️
✨咖啡或茶✨
我哋拣咗冻柠水同埋冻奶茶
呢度除咗环境好有feel之外,全部嘢食亦都好有质素,重点价钱仲要唔系贵,间唔中过嚟拍下拖,食个饭真系几正💕
🟠L‘atlantis
📍屯门青山公路18咪半黄金泳滩
香港黄金海岸酒店毗邻
#香港 #香港美食 #法国菜#屯门美食#屯门#黄金海岸#高质#美食 #美食推荐 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover