螢火

Hotaru
同朋友仔庆祝生日🎂去试呢间天灯墙既铁板烧餐厅~可以自己写祝福语系ipad度,就会系墙上天灯show出黎🎈✨几特别🤗系OpenRice 订座仲送拖罗同清酒任饮🤩我地想倾计食慢啲,师傅都好好会较慢上菜速度萤火是日推介 (二人前)HKD1390/位#沙律 🥗黑醋沙律,开胃#拖罗刺身 🐟❣️(OpenRice 订座送)平时对吞拿鱼刺身冇乜好感,今次既拖罗刺身改变左我既谂法😲入囗即溶,油脂香而不腻😍好食既拖罗👍🏻👍🏻#蒸蛋 🥚蒸蛋面有啲黑鱼子,入面仲有鹅肝粒😀蛋够滑#澳洲龙虾 🦞❣️龙虾新鲜,整之前见佢系枱面郁郁下😜摆盘好似艺术品咁靓😍龙虾肉新鲜弹牙,用龙虾膏整埋个汁黎食🤤正‼️略嫌师傅整得耐左少少咁多🙈短返啲啲时间肉质可能会嫩啲#南非鲍鱼 🦪❣️鲍鱼火喉岩岩好😀仲有2款酱汁配黎食😊黑松露酱同鲍鱼肝酱汁🤗鲍鱼唔算大只,几啖食完😢如果大只啲就好🤭#是日海鲜 #松叶蟹脚 🦀今次是日海鲜系松叶蟹脚,第一次食松叶蟹既铁板烧🙈蟹肉唔干,正常发挥#日本A5和牛厚烧 / 薄烧 / 日本黑豚肉 🥩拣左A5和牛厚烧😉望落油脂分布平均😀分别拣左3成同5成熟,出到黎每款都多左一成熟咁,acceptable 🙈#樱花虾炒饭 🦐

萤火是日推介 (二人前)HKD1390/位
#沙律 🥗
黑醋沙律,开胃

沙律

#拖罗刺身 🐟❣️(OpenRice 订座送)

拖罗

#蒸蛋 🥚
蒸蛋面有啲黑鱼子,入面仲有鹅肝粒😀蛋够滑

蒸蛋

松叶蟹脚

#日本A5和牛厚烧 / 薄烧 / 日本黑豚肉 🥩

日本A5和牛厚烧

#樱花虾炒饭 🦐🍚❣️
炒饭好香,之前龙虾有啲位有啲肉碎,师傅会将龙虾啲肉碎加埋落去炒饭,加埋樱花虾🤤仲有只煎兰王蛋~流心架😀不过朋友仔个只唔系好流心…😢

樱花虾炒饭

渍物

#吸物 🥣
#龙虾味噌汤 ,食完龙虾时会收返个虾头去煲味噌汤~

渍物/龙虾味噌汤

#甜品 🍨
是日甜品系豆腐雪糕,正常
生日送多份蛋糕~🍰

#清酒 🍶(OpenRice 订座送)
呢款清酒好易入口😚慢慢就饮晒

清酒