2025-02-25
之前唔知点解碌到见到呢间金钟嘅餐厅,每逢平日会有一个菜式做50%特价,见到呢间餐厅好多人都话水准唔错,就揾咗一日同男朋友去食吓。平日特价嘅dish,星期三个steak半价只系$194!会唔会太抵!.仲有七折嘅红虾意粉,红虾不嬲都系昂贵食材,之前喺铜锣湾某间出名嘅餐厅食都三百几蚊,而家只系二百几蚊咋!我就即刻嗌咗个红虾意粉试一试个质素🤭AMMO's Carabineros Red Prawn Tagliolini ($244)而家呢个价钱,我觉得算系抵食,意粉好明显食得出系手工意粉,食落弹牙而且嗍咗啲红虾汁好入味。红虾都算大只,可惜只有一只,要切开两个人share。黑松露薯条($98)见到佢个薯条系有埋黑松露酱提供,好似都唔错,所以就叫埋试吓。新鲜炸起嘅薯条真系冇得讲嘅好食,粗薯条食落更加有质感,蘸点埋黑松露酱,简直冇得弹!