2018-11-07
虽然我叫脂肪达人,但我其实都好注意饮食,一D都唔脂肪!最近去左呢间甜品店,佢地意念系专为重视饮食健康的人士而设,采用天然及营养丰富的食材焗制蛋糕和甜品,供应一系列不含麸质、小麦及奶制品的甜点.有咸有甜纯素tea set ($HKD 388 / 2 persons)纯素tea set 要提早一日预订,多达10款食物,overall食完会饱但唔顶胃Feel最钟意SALTED CARAMEL POPCORN -迷你一口蛋糕爆谷cupcake海盐焦糖蛋糕口感松软,湿润,配无奶忌廉,食完好实在,饱肚,唔似平时个d咁heavy;焦糖酱无牛油同甜度岩岩好另一推介:无麸质松饼 (Scone)比平时个d厚实,但唔硬唔干,又唔会一手油,配无精制糖纯素士多啤梨果酱,会饱肚但唔顶肚,因为细细粒(5cm方体咁上下)配一杯素奶咖啡 ,无得顶仲有比较特别系无麸质、纯素及无精制糖 Double Chocolate / 无麸质、纯素及无精制糖 Cheers Pod 自家制香脆燕麦配椰奶及奇亚籽,好有饱肚感,甜度适中.咸点方面纯素面包系工场自家制,当中最特别系无麸质纯素红菜头酸青瓜挞,外壳好脆,红菜头馅淡淡嘅甜味,好天
有咸有甜纯素tea set ($HKD 388 / 2 persons) 纯素tea set 要提早一日预订,多达10款食物,overall食完会饱但唔顶胃Feel
另一推介:无麸质松饼 (Scone)
比平时个d厚实,但唔硬唔干,又唔会一手油,配无精制糖纯素士多啤梨果酱,会饱肚但唔顶肚,因为细细粒(5cm方体咁上下) 配一杯素奶咖啡 ,无得顶
咸点方面 纯素面包系工场自家制,当中最特别系无麸质纯素红菜头酸青瓜挞,外壳好脆,红菜头馅淡淡嘅甜味,好天然无添加嘅feel ;面头腌菜丝酸酸地,几开胃
想食甜品又想健康,推介您The Cakery