2018-12-31
以前喺观塘返工嘅时候成日想食呢间Made in Hong Kong,最近佢终于喺旺角朗豪坊开左分店啦!半开放式嘅座位好宽阔,唔会有压迫感,内里亦都设有雅座菜式选择主要以港式饭类同西式据扒为主,晚餐价格一百多元起,定价合理。当晚我地点左一个Set Dinner同一个焗饭罗宋汤配牛油餐包晚市套餐可选餐汤或沙律,我就拣左罗宋汤!杂菜配料丰富,蕃茄味浓郁,非常开胃!牛油餐包暖暖的,好松软,好好味啊!龙虾配西冷扒铁板龙虾涂上芝士酱后焗香,芝味十足,龙虾都几厚肉,仲好多膏添,够新鲜!西冷扒牛肉味香浓,虽然点左七成熟,但都略有点硬焗薯可以改为薯条,金黄香脆的,薯味都几浓郁吉列猪扒青苹果焗饭呢个焗猪扒饭真系不得了!厚切吉列猪扒肉质松软,猪肉味浓!番茄酱酸酸甜甜的好开胃,仲有三色椒所以好健康!饭面上加入青苹果去焗真系第一次试,感觉又几清新架㖞,令到个饭多左份香甜,好味道!热咖啡港式风味热咖啡,好饮
罗宋汤配牛油餐包
龙虾配西冷扒铁板
吉列猪扒青苹果焗饭
热咖啡
港式风味热咖啡,好饮