返工同同事讲起,上星期叫咗一间米线外卖好一般,佢就同我讲同太太喺湾仔食到一间好好食嘅米线叫做九头鸟,佢推介我汤底拣比较少见嘅云南酸辣。今日按完摩就去九头鸟试吓,入到舖头坐底望望餐牌花多眼乱一于叫过桥米线,佢啲𩠌同三哥一样,有鸡肉猪肉猪润鱼蛋牛肉腩肉牛丸,豆卜酸菜火腿生菜,韭菜芽菜竹笙,墨丸炸酱腐皮,我就转左要湖南汤底,本来谂住加墨鱼头,但侍应话呢个过桥米线冇得加𩠌,于是就嗌咗小食香辣墨鱼头,另外加咗个麻辣生肠,饮品就叫冻柠乐°米线嚟到啲𩠌每件都有一两嚿,正常发挥,汤底好惹味我忍唔住饮咗半碗,而佢个酸菜同炸酱啱我口味,酸菜带甜,炸酱就比谭仔搞得更烂,个麻辣生肠,有惊喜好爽口同个麻辣汁好夹,其实都唔系好辣,但墨鱼头酱汁比较咸,但系都系爽口好惹味°见佢个推介九头鸟招牌牛筋牛肉面好似好吸引,下次可以试吓😂
今日按完摩就去九头鸟试吓,
2024-08-31