2008-05-20 20 浏览
17 - 5 - 2008今日特登约埋好朋友一齐入黎长洲见识见识, 坐完船之后个人有D晕晕地记得师妹甜品响openrice入面有好多好评, 于是续条街揾下师妹ge踪影终于响一条横街到见到, 其实都吾系好难揾o者, 不过店面比我想像中细可能系星期六ge关系, 店面都坐满晒人, 唯有坐住门口先啦睇完餐牌, 同朋友决定share, 咁就可以食多几款吾同ge甜品!!! 首先系细火焰雪山, 好细心ge老板将我地调返入店面, 因为要进行点火仪式同场仲有两枱人一齐食火焰雪山, 老板熄晒灯之后就落闸啦, 哗!! 黑麻麻我同朋友都认为其实只要响门口加一块大ge布帘, 就可以省却又落闸又熄灯ge麻烦啦味道方面, 真系几好食, 见到佢有好大阵酒味, 仲以为食落口会好苦, 原来都吾系面头脆脆地, 加埋雪糕, 好好食, 仲有几粒士多啤梨, 第一次食火焰雪山, 觉得好好食老板仲好好人咁提我地如果要影相就吾好开闪光灯, 我拍左条片, 不过影到黑麻麻, 哈然后系原味梳乎里, 质地好似面包, 食落口有好浓ge蛋白味, 我谂彊味会好味好多热辣辣食最好, 细细地一盅, 好快就俾我同朋友食清光啦最后系心太软, 黎到ge时候已
17 - 5 - 2008

可能系星期六ge关系, 店面都坐满晒人, 唯有坐住门口先啦

热辣辣食最好, 细细地一盅, 好快就俾我同朋友食清光啦

最后系心太软, 黎到ge时候已经塌左啦, 朱古力流晒出黎, 卖相比较丑样
同埋比我想像中ge份量还要细, 感觉吾系好抵食, 不过味道都吾错
热辣辣ge蛋糕配埋冻冰冰ge雪糕一齐食真系好正, 但个边位略嫌有阵㶶味
下次有机会再黎会试另一款甜品取代心太软
  • 火焰雪山