2021-02-10 420 浏览
经过呢间餐厅入去食咗个下午茶,我哋叫咗一碗「海鲜喇沙油面」,除咗带子之外还有青口、海虾等海鲜,仲有半只蛋。相比之下青口鲜味最浓,海虾紧随其后。啲急冻带子好细只,带子煮得比较熟,口感略韧,味道偏淡。最值得赞赏就系喇沙汤方面,对比起之前喺香港食过几间嘅喇沙店,觉得呢间餐厅嘅喇沙汤底系唔食得辣嘅人嘅福音,呢间餐厅嘅喇沙系一定要试!汤底非常甜和浓郁,连带吸满汤汁的豆卜和油面也变得吸引。仲有叫左菠萝海鲜炒饭,ribs ,澳洲和牛同埋咸蛋黄鸡翼。菠萝海鲜炒饭超级大碟,觉得三个人都食唔晒ribs 太甜酸唔啱我口味,澳洲和牛好似煮得太熟同埋咸蛋黄鸡翼唔系我哋平日想像中嘅咸蛋黄鸡翼,佢系就咁放啲咸蛋黄喺啲鸡翼上边

ribs 太甜酸唔啱我口味,澳洲和牛好似煮得太熟

喇沙汤面
喇沙汤面