2022-06-27
平日下午同朋友嚟到海港城揾野食,行过JS Foodies平时鬼咁多人排队,难得今次只要等一两枱,就决定排队了,都话我最钟意就系排队了🤣我叫左Egg Benedict Souffle Pancake ($139) 老实讲我平时对于enn benedict无话特别热衷,今次叫都系冲住佢个pancake,但呢个决定真系完全无错🤣egg benedict我就真系唔系好识点comment,因为我个database无佢太多资料,但系个梳乎厘我就识讲了,真系好 好 食😍 个主食都算系咸食,个梳乎厘系甜,但佢又唔系好甜,唔会抢走晒啲味,然后梳乎厘系软稔稔咁,但里面几绵密,会feel到佢喺口中溶化嘅感觉,食落肚嘅唔系梳化厘,而系幸福🥰 伴菜薯条都好好食,佢系脆身,但又唔系好热气嘅感觉,出色👍🏻平时见佢咁多排队,好自然就会skip左佢,但食过一次就明白了,下次我会再乖乖地排队试埋佢甜品souffle pancake🥞🤤