2022-07-25
₍ᐡ-᷅ ·̫ -᷄ᐡ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈日本人主理人气拉面小店✨大角咀其实好多隐世食店,今日就同朋友去左人流日日旺盛既大丸拉面食晚餐小店地方不大,只有大概十个吧枱座位,可以望到师傅整拉面,似足日本传统拉面店🍜但胜在好近地铁站,位置算系方便易揾┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜贝丸(海鲜豚骨)$118 (4/5)佢有蛤又有豚肉的拉面,汤底都有三款(塩味,虾味,酱油味),面都有得拣粗幼tim 。我拣左塩味,而朋友拣左虾味~个人比较中意食粗面,完全无令我失望🥰面质好有嚼劲!塩味清汤加少油关系,汤底无乜油腻感,但我觉得汤底同蛤肉调味略咸🙈重点系糖心蛋,蛋黄色泽好鲜艳,流心效果一流,有蛋香!相信系用左兰王蛋😳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜白丸 (盐味豚骨)$88 (4/5)呢个系朋友点的,拣左粗面✨一致认同面质很好很有嚼劲!白丸仲可以拣加唔加柠檬片,加了影相感觉更日式🍋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜青葱沙律酱日式饺子 $40 (3/5)因为我好中意食葱所以好岩我胃口😍葱嘅份量真系好多,舖满全部饺子🥟加左沙律酱既关系令到啲葱唔会一夹就跌,不过饺子我就觉得有啲咸了┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
日本人主理人气拉面小店✨
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜贝丸(海鲜豚骨)$118 (4/5)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜白丸 (盐味豚骨)$88 (4/5)
呢个系朋友点的,拣左粗面✨一致认同面质很好很有嚼劲!
白丸仲可以拣加唔加柠檬片,加了影相感觉更日式🍋
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜青葱沙律酱日式饺子 $40 (3/5)