2024-04-10 1186 浏览
今日我和老公出开铜锣湾,佢问我想唔想试下Bakehouse嘅酸种蛋挞,我话当然想啦,但次次经过中环𠮶间都有好多人排队! 老公话今日可能冇乜人排队, 好幸运地今天真是少啲人,可以买到佢哋出名嘅Sourdough Egg Tart (酸种蛋挞),另外仲买埋佢哋嘅 Apple Crumble Danish 同理 Cinnamon Pecan Roll㖭! 好开心呀! 今次是我第一次食酸种蛋挞, 感觉有些像葡挞外形, 食落口就没有葡挞咁甜,而且蛋酱好滑,松皮没有港式蛋挞咁厚,但咬落好松化,口感几得意,总算见识过什么是酸种蛋挞,嘻嘻!另外,我一定要推介Bakehouse 嘅 Apple Crumble Danish,这个丹麦酥酥皮好松脆,又足料,而且里面加埋 custard,不太甜,真系超级好味道呀!至于个Cinnamon Pecan Roll,肉桂核桃卷个皮系做得好松化,但个Glazing 略为太甜,所以我就觉得一般,可以啦!虽然今次我们没有买到croissant,但试咗佢哋其他酥皮包点,都觉得Bakehouse 嘅面包有一定的水准! 不过以面包来说,Bakehouse价钱就真是偏贵,走贵
!

!

虽然今次我们没有买到croissant,但试咗佢哋其他酥皮包点,都觉得Bakehouse 嘅面包有一定的水准! 不过以面包来说,Bakehouse价钱就真是偏贵,走贵价路线! 如日日食小妹就afford唔起啦,试过就好满足!
酸种蛋挞
Apple Crumble Fanish
2024-04-09
外卖自取
$46.5 (其他)
酸种蛋挞
Apple Crumble Fanish