2014-04-15 7272 浏览
好高兴咖啡弄终于喺尖沙咀开分店,因为无几耐之前已经喺铜锣湾店尝过闭门羹既知味,哈~戈日系星期日,我地两点攞完飞再去食野行街,四点几打返去问叫到几多号,竟然未过! 满心欢喜咁即刻由皇室堡飞奔返去咖啡弄,点知返到去过左两个号码! 晴天霹雳咁失望而回!  所以今次终于唔洗去铜锣湾都有得食,仲唔洗排好耐队,真系多么的兴奋!  因为仲系试业既阶段唔系好多人知道,所以今次只系等左20分钟就入得喇!  甫坐低侍应就以温柔既国语招呼,十分亲切,彷如至身台湾! 我地四个人叫左两款咸同两款甜品~再每人一杯饮品 (最低消费每人一杯饮品)~朋友叫既冰鲜果茶,有大大粒生果粒,酸酸甜甜,茶味香浓,啱哂宜家闷热既天气饮。茉香蜜桃冰茶,味道有d似冰鲜果茶,不过味道较甜,冰鲜果茶味道较好,果然系招牌饮品! 仲有OREO沙冰,有朱古力碎,试左一啖已经爱上,好想据为己有 ! 好后悔自己叫左冰抹茶欧蕾,好普通,Starbucks 既Green Tea Latte 好饮d!食物方面,当然要试下每日限定既玉米里肌起司,侍应一放低已经好有澎湃既感觉,暖暖的牛角包好有牛油香、好松软,入面有粟米、烟肉、芝士,溶左既芝士好香,食

冰鲜果茶
OREO 沙冰
冰抹茶欧蕾
食物方面,当然要试下每日限定既玉米里肌起司侍应一放低已经好有澎湃既感觉,暖暖的牛角包好有牛油香、好松软,入面有粟米、烟肉、芝士,溶左既芝士好香,食完牛角包先食沙律,可清清油腻感。而咖哩牛腩配法包,牛腩煮得好稔,咖哩微辣,薯仔入味,以脆脆既法包蘸上咖哩汁,好好味!
玉米里肌起士可颂
咖哩牛腩配法包
食完咸既食物就食甜品喇~我地有d后悔叫左两个松饼,因为食完一个已经好饱~草莓冰淇淋松饼既士多啤梨唔酸,仲甜甜地,而松饼非常松软,好厚、好香。而香蕉朱古力松饼,一向都觉得香蕉同朱古力好夹,但系觉得呢个无咩特别~虽然四个人食,不过都系食唔哂d松饼~侍应好贴心,见我地停哂手,问我地要唔要打包~不过我地惊摆耐左就唔好食,所以都系放弃左~
草莓冰淇淋松饼
香蕉朱古力松饼
总括黎讲,食物同饮品绝对系色香味俱存,仲有好多野想试,如果唔洗排队既话一定会再黎!
2014-03-22
冰鲜果茶