2018-12-22 84 浏览
「鼎爷厨房」,早早已经想黎试下阿爷既功夫菜,可惜一位难求,早一个月订位先同朋友食到饭!今晚上到餐厅,环境的确特别,有古典中国风味,环境好靓!朋友叫左餐厅著名菜之一,秘制火焰叉烧,用上半肥瘦猪腩肉,加上火焰烧香,外层香脆肉质爽嫩,油香浓郁肉汁非常丰富!蚵仔卷,薄薄炸粉加上大大只肥美蚵仔和润肠,炸得香口唔会油腻,入口香甜唔会好腻!双耳炖蟹钳汤,巨大蟹钳的确好足料!蟹肉鲜嫩好新鲜,汤汁香浓好足料!马友肚中寻,朋友想食鱼,早早预订左依个菜,原条桂花鱼加上马友咸鱼,蒸得香滑,咸鱼增加鱼味和咸香,鱼肉非常滑溜!煲仔饭成为我地最爱菜式,饭粒好入味啊!黑松露菌香非常重,加上肥美香嫩鸡肉,味道非常惊喜!红枣糕甜度唔高,好清香!