𝘒𝘢𝘯𝘦 𝘛𝘴𝘶𝘳𝘶 𝘙𝘢𝘮𝘦𝘯 @ 𝘯𝘰𝘳𝘵𝘩 𝘱𝘰𝘪𝘯𝘵 - 特浓鸡白汤拉面⁉️🍜👧🏻_知道金鹤拉面以鸡白汤拉面驰名 今日难得天气回暖 肥Glor终于可以落街行下 就觉得去左北角分店试下去个招牌拉面😽讲食物之前 喺度想赞一赞佢个服务 虽然当日负责落单嘅staff只有一个 但服务都非常周到 当我影完个鸡白汤拉面之后 佢好主动咁攞左个碟过嚟等我可以将炸牛蒡分开放 方便进食!会员积分使用方法亦都仔细说明 走前仲提供独立包装嘅牙线 够哂卫生啊!🌟𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘴𝘶𝘱𝘳𝘦𝘮𝘦 𝘤𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘸𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘰𝘶𝘱 𝘳𝘢𝘮𝘦𝘯 $138叫得做「史上极浓鸡白汤拉面」就当然唔系普通料啦 哩个拉面嘅特别之处就系汤底系用赤鸡熬制6小时而成 味道浓而不腻 口感顺滑 唔会食到成口鸡油😻 鸡胸肉有两块 豚肉就有一大块 两种肉嘅肉质都非常软嫰 特别系鸡胸肉 真系滑到以为自己食紧鸡排😹拉面挂汤能力高 每一啖都充满鸡白汤!一啖拉面+木耳丝+荀干+青葱丝 再嚟一口炸牛蒡 简直就系完美组合😽顺带一提 佢个蛋真系流心架!😽🌟和富午市套餐 - 特上火炙叉烧豚骨汤拉面 $68(追加:唐扬炸鸡(3件)$28)唔想单点嘅朋友亦都

🌟和富午市套餐 - 特上火炙叉烧豚骨汤拉面 $68

(追加:唐扬炸鸡(3件)$28)

唔想单点嘅朋友亦都可以试下佢啲午餐 我男朋友就因为平时食得太多鸡胸而叫左2号餐-特上火炙叉烧豚骨汤拉面🙉试咗几啖就觉得都不过不失啦🙌🏻可能因为食咗鸡白汤拉面所以觉得呢一个汤底淡好多😹但系个唐扬炸鸡就好有惊喜㖞!鸡件大到有我半只手掌咁大 同外面细细件嘅唐扬炸鸡好唔一样😸而且炸得啱啱好 做到外皮香脆 肉汁鲜嫩❣️
特上火炙叉烧豚骨汤拉面
唐扬炸鸡(3件)

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 金鹤拉面 (和富道) (北角)

北角和富道6号嘉洋大厦地下A舖

#金鹤拉面
2021-01-26
特上火炙叉烧豚骨汤拉面
唐扬炸鸡(3件)
  • 极浓鸡白汤拉面
  • 唐扬炸鸡