第三站

Station 3 Cafe
2024-12-29 429 浏览
今日约咗几个好耐无见嘅朋友聚会,所以要揾间靓靓既cafe食晚餐。今次拣咗旺角嘅Station 3 cafe,位于金鸡广场25楼,出门口左手边直行就系。估唔到平日嘅夜晚都几热闹,几乎坐满,环境都几宽敞,而且餐厅摆放咗好多board game俾人玩。因为临紧圣诞节,所以餐厅推出咗Christmas set,加$38 仲可以送埋田园沙律同埋甜品一份。前菜有田园沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,捞埋芝麻酱,好开胃。意式芝士肉酱扁意粉,牛肉同蕃茄打成肉酱,蕃茄味浓郁带点酸甜,牛肉味香浓,肉酱上面盖上一层浓厚芝士,相当好味。西班牙海鲜辣肉肠烩饭呢个risotto上面铺咗大量海鲜,例如青口、蚬肉、大虾、辣肉肠等等,全部都好新鲜,味道好鲜甜,烩饭吸收咗海鲜嘅精华,有咬口又好有鲜味。小食方面,我哋点咗蜜糖鸡翼,有成七只咁多,鸡翼煎到脆卜卜,沾上蜜糖酱,好香口。今日嘅重头戏,就系呢两款甜品巴斯克蛋糕🍰芝士味真系非常浓郁,好Creamy,而且蛋糕面头烧咗焦糖,外脆内软,推荐大家试吓。开心果Tiramisu最近大热嘅开心果甜品,估唔到喺呢度都食到。开心果打成cream,中间夹住手指饼,而且食得出手指饼有咖啡酒味,一啲

前菜有田园沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,捞埋芝麻酱,好开胃。

西班牙海鲜辣肉肠烩饭

今日嘅重头戏,就系呢两款甜品

开心果Tiramisu
最近大热嘅开心果甜品,估唔到喺呢度都食到。开心果打成cream,中间夹住手指饼,而且食得出手指饼有咖啡酒味,一啲都唔甜腻,开心果味好浓郁,中间仲夹住麻糬,开心果控必试。

套餐包咗两杯嘢饮,我哋拣咗两杯红茶,茶味都几香浓,而且好大杯。