2020-10-19
讲开食牛扒套餐,大家对「La Vache!」或「Top Blade Steak Lab」应该不会陌生,但原来湾仔新开左一间楼上扒房,都系提供单一牛扒套餐,每位只需$298,选用美国🇺🇸1855黑安格斯肉眼牛扒,相等于U.S. Prime等级,由美国空运到港,哗,咁正,梗系要带西贡小妹去撑枱脚啦!餐厅环境唔算好大,不过胜在装潢华丽,四周以酒架作陈列装饰,加上灯光效果,营造出浪漫气氛~落完单之后就会送上餐包和沙律~餐包上枱前早已开边方便食用,欣赏餐包新鲜热辣出炉!😎面头金黄微脆,内里软熟,第一次食餐包配以餐厅自家制嘅肉桂牛油和盐,味道几特别~值得一试!😏沙律菜配搭自家调配嘅蛋黄酱很醒胃!加上脆面包粒和1/4只半熟蛋嘅点缀,感觉比其他扒房餐厅更高lv!牛扒可自选生熟度和配搭酱汁,有洋葱汁、黑椒汁和餐厅自家制嘅辣酱。Main course 8oz 1855黑安格斯肉眼牛扒Size有一只手掌咁大,有1-1.5cm厚,网状烤纹很吸引呢!😍Medium rare熟成度算系拿捏得不错,肉香味美,肉汁都算丰富,不错吃!黑椒汁感觉好似KFC蘑菇饭嘅酱汁,其实系几好味嘅!😂不过洋葱汁就更惊喜!感觉好fres
但原来湾仔新开左一间楼上扒房,
都系提供单一牛扒套餐,每位只需$298,
由美国空运到港,
哗,咁正,梗系要带西贡小妹去撑枱脚啦! 餐厅环境唔算好大,
不过胜在装潢华丽,四周以酒架作陈列装饰,
加上灯光效果,营造出浪漫气氛~
落完单之后就会送上餐包和沙律~
餐包上枱前早已开边方便食用,
欣赏餐包新鲜热辣出炉!😎
面头金黄微脆,内里软熟,
加上脆面包粒和1/4只半熟蛋嘅点缀,
感觉比其他扒房餐厅更高lv!
有洋葱汁、黑椒汁和餐厅自家制嘅辣酱。
Main course 8oz 1855黑安格斯肉眼牛扒
Size有一只手掌咁大,有1-1.5cm厚,
网状烤纹很吸引呢!😍
Medium rare熟成度算系拿捏得不错,
肉香味美,肉汁都算丰富,不错吃!
黑椒汁感觉好似KFC蘑菇饭嘅酱汁,其实系几好味嘅!😂
不过洋葱汁就更惊喜!
感觉好fresh,真系似自家烹调个种。
即叫即炸,保证脆口!
套餐唔包饮品嘅,
难得咁啱遇上6pm-8pm 嘅Happy Hour,梗系要chill chill佢~
Moo Moo’s Margarita(NH$98,HH$65)
第一次饮Margarita会有cream系面,
仲要系橘子🍊和柑橘造嘅cream,
饮嘅时候就好似奶盖咁,
加上杏桃味嘅liqueur,味道香甜,容易入口。