2023-08-28
呢间店其实知道左好耐, 但每次经过都系见到一大条人龙. 现时咁既天气真系怕怕. 咁排队法真系惊中暑。星期日经过终于见到人流唔算好多. 所以即管排下. 不过我地一行五人, 都系要等一阵. 因为店内唔算大. 最后我地还是要分枱而坐, 不过职员好好, 尽量为我地安排最好的位置. 感谢! 我地点了:一份煎韭菜猪肉饺子, 一份洋蒽猪肉饺子 (店员推介), 一份汤韭菜猪肉饺子 , 另加一个日本饭团给孩子。哈哈, 因为我地太喜欢食韭菜.不得不欣赏店是用上新鲜老火汤作汤底。新鲜煲冇味精,饮完唔口渴架!饺子足料薄皮。韮菜好香。煎饺的皮很薄,所以好脆口,而且能锁住肉汁。另外又想唔到个饭团同样出色。好足料,好日式口味!店内自家制的辣菜莆一定要试。佢会令到饺子味道更好食。最后我哋点咗佢哋招牌嘅甜品,一个原味芝士口味,一个开心果口味嘅芝士蛋糕。开心果口味超级香浓,两款都入口软滑可口,有特浓芝士香味。阿仔食到唔停口!
我地点了:
哈哈, 因为我地太喜欢食韭菜.
饺子足料薄皮。韮菜好香。
煎饺的皮很薄,所以好脆口,而且能锁住肉汁。
另外又想唔到个饭团同样出色。
好足料,好日式口味!
店内自家制的辣菜莆一定要试。佢会令到饺子味道更好食。