2017-06-22
好耐无去酒店食自助餐啦,适逢父亲节,老婆外家话去食饭,佢地就book左湾仔会展既荟景食自助餐了,因为呢排做优惠,晚上自助餐有七五折,难得有折就一早book左十个位,一家人开开心心黎庆祝啦。。。黎到又唔难揾,因为第一次黎唔识,就在大堂问下职员,佢话在大堂旁边电梯,按3字楼就到,上到黎有电视指示,好快就揾到。。。其实好多信用咭平时都有优惠,不过近排好似做优惠系唔系都有七五折,所以抵食好多。。。呢度最出名就系食龙虾啦,系任食,睇下成盘,有专人切开一半,想要边只都可以自己选,食完又可以再拎完全无限制,我就食左几只,真系值回票价。。。冻龙虾:我果只有好多虾高,食落好鱼甜,好好味,呢款系冻食。长脚蟹:食左好多,淡淡肉又唔太咸,呢间D海鲜真系唔差,抵食。但除左冻食其实都有热食架,佢另一边有专人烧海鲜,龙虾,大虾,长脚蟹都即烧,不过就要等,佢会一次烧十几样野,烧完于在前面个盘,但好快就比人拎晒。除此之外仲有日本广岛蚝,鲜炸的,又系炸起好快比人拎晒,不过成晚长期供应到九点左右,我地六点黎都食左好多转了。牛扒:牛扒和烧肉都唔差,食左2块,是靓牛肉,不过有小小根,部位问题,都系海鲜好食。一家人倾下计食下野,
冻龙虾:我果只有好多虾高,食落好鱼甜,好好味,呢款系冻食。
一家人倾下计食下野,欣赏下维港,和小朋友周围走又研究下D甜品,开心既时间过得好快。。。
有两种牌子雪糕选择,我每种味都食过,咖啡和朱古力最好食,推介。
时间过得好快,我地十点就走了,足足食左四个钟,真系食左好多野,呢餐既质素比得上大酒店,唔错。