喺湾仔发现Maison Eric Kayser嘅一刻,我嘅颜值因为惊喜又飙升咗几分!第一啖啖落肚𠮶个焦糖炖蛋,真系劲!焦糖薄脆得嚟唔系普通薄,敲一敲,啪啦一声先至开炮,舖天盖地嘅香滑奶香一嚟,啖啖Creamy,甜味控制得宜,唔腻口,简直系炖蛋界嘅典范🥇。啱啱好𠮶份鸡肉pizza,几有嚼劲但唔算惊世之作,算系衬托个焦糖炖蛋嘅蛊惑😜。佢嘅摩卡咖啡浓丰带劲,饮一口,神清气爽,湾仔嘅打工仔应该会赞佢几句👌。当然,食完件大事,咁多粒星我会俾个闪电泡芙一个好正嘅咩?呢个甜品细阅之下,简直系Crispy到爆炸,焦糖蜜糖交织成就超满足口感,真喺"食指大动"嘅状态!每一次嚟Maison Eric Kayser,都过瘾过渡飘飘然。香港真系件幸福嘅事,想食法国美食唔驶飞喇,一转身,就嚟得到咁嘅法国风味,食好西餐,生活自然充满po正气氛啦🍽🍰🇫🇷!