2021-07-21 2525 浏览
屯马开通真的很兴奋~~今日去黄埔就试试经屯马线去何文田再转地铁...都算几方便,由地铁站行过黎都唔算太远朋友拣左呢间red sugar chill一chill先。嘉里酒店位置都算系旺中带静,星期五happy hour都唔多人。上到去门口,waitress 会问去bar定食中菜,我仲以为bar嘅地方细,点知outdoor 同indoor都咁宽敞。大多数去嘅都系外籍人士,outdoor个境好靓,对住维港,如果唔系天气太热,我都会选择outdoor.我同朋友第一杯都系叫cocktail 先,但杯cocktail 完全系无酒精咁,得个甜字,朋友果杯都系一样,然后我地谂住叫支白酒,点知below 500嘅都已经无哂,唯有叫红酒啦,点知都一样。最后发现house wine果几款都仲有bottle, 仲within our budget.meun 小食唔多,而且有啲小食都系中式。估唔到叫左款南乳炸鸡都几好食。由于系bar无其他嘢食,唯有8点闪返出去黄埔揾食。
由于系bar无其他嘢食,唯有8点闪返出去黄埔揾食。