2024-09-08 227 浏览
猫之茶坊屹立喺荃湾好多年了,之前一直喺大河道麦当劳上面,而家搬咗去众安街新舖同旧舖一样,好大,好舒适,之前喺旧舖同一班猫猫玩到好熟,有几只猫猫特别搞笑,左左右右两兄弟,长期哺喺洗手盆等人开水喉嘅波士,仙气十足嘅挪威森林猫女,仲有肥嘟嘟嘅暹罗猫 。呢班猫好多都系荃湾舖嘅老臣子,只只都有六至八岁以上,上咗年纪活力无可避免系差少少,有几只年轻嘅唐猫都几玩得,为猫之茶坊添加了生气。猫之茶坊新抱而家冇提供手冲饮品了,饮嘢可以自己入pantry嘅售卖机购买,有一啲茶包畀客人自己冲,另外有售卖机可以买一啲蛋糕小食,我喜欢以前嘅安排多啲,因为入得嚟都最少坐一至两个钟,大热天时真系想饮返杯手冲咖啡,仲有以前大河道旧舖嘅饮品系几好饮。