2024-01-17 411 浏览
嚟到这间车仔面店,真系一场味蕾旅行啊🍜!话唔定这间店真系平民美食界的小宝藏。首先,佢个牛骨汁牛丸,每一粒都弹牙又多汁,牛味香浓得黎又唔腻口,真心推介😋!再嚟既秘制软滑牛腩,超级入味,炆得啱啱好,嗜肉食客必试。边样都算,最正既还是车仔面嘅汤底!小麻辣汤底既辣味啱哂我哋广东人嘅口味,微辣中带有麻香,汤底够哂味道,又唔会盖过主角。而家饮茶都有人叫辣椒油捞面,但这个麻辣面劲得黎又有特色💥。至于配料,溏心猪软骨真系爽口得嚟又唔韧,软骨脆口到令人满足唔停!唐生菜就清新解腻,有助平衡整体口感。不过,光有咁嘅美味还不够,环境同服务都要讲下!店内干净企理,绝对唔似旧时候𠮶啲车仔面档。店员亲切有善,即使系自助型式,都保持咗一定嘅服务质素。一句话,这间车仔面店既食物同服务都强到无得弹,大家下次路过嘅话真系要试吓!👍🤤