2018-06-25
🍃🌹Cafe Habitū🌹🍃Rosemantic Summer💐「瑰丽仲夏」Habitū最近推出咗夏季限定🌞玫瑰主题甜点及饮品,睇相都觉得吸引,所以我拿拿林约埋闺蜜去试🍰🍹我地专登拣左尖沙咀美丽华广场嘅Habitū分店,因是呢度为左配合主题,精心打造成优雅灿烂嘅玫瑰后花园,影相一流呀🌳🌸💐🌾🧚🏼♀️置身花花世界,简直满足我地视觉与味觉的双重享受👒😳🌺浪漫玫瑰英式下午茶套餐🌺 $248/两位用呢个Tea Set专为情侣及闺蜜而设👭,包括:🍦迷你玫瑰乳酪芭菲🍓HABITŪ经典 玫瑰士多啤梨芝士蛋糕🍫玫瑰脆米朱古力以及🍹两杯自选 Rosemantic Summer 特饮Tea Set真系好丰富,卖相更系冇得弹!最欣赏店家采用乳酪为材料,比一般雪糕更加轻盈、清新,女生食都冇咁易致肥,可以放心大量享用😆饮品方面,我地试左几款Rosemantic Summer 特饮 :🍼冻玫瑰奶泡咖啡 $54🍎玫瑰苹果乳酪特饮 $60🍧玫瑰香片茶寒天梳打 $55令我最惊喜系冻玫瑰奶泡咖啡,玫瑰味非常突出,咖啡又唔会太苦涩,好易入口好好饮!🍰巴黎玫瑰千层蛋糕 $46以约2️⃣0️⃣层的饼皮、干玫瑰花蕾、绵滑忌廉制成💕每一
Rosemantic Summer💐「瑰丽仲夏」
🧚🏼♀️置身花花世界,简直满足我地视觉与味觉的双重享受👒😳
🌺浪漫玫瑰英式下午茶套餐🌺 $248/两位用
呢个Tea Set专为情侣及闺蜜而设👭,包括:
🍦迷你玫瑰乳酪芭菲
🍧玫瑰香片茶寒天梳打 $55
🍰巴黎玫瑰千层蛋糕 $46
以约2️⃣0️⃣层的饼皮、干玫瑰花蕾、绵滑忌廉制成💕
每一啖都食到玫瑰花散发出的香味😚
表面仲洒上可食用嘅巴黎玫瑰花瓣作点缀,美丽又高贵🌸
🗓Rosemantic Summer只供应到8月31日,全线Habitū都有架,想试就要快快行动了!