2023-03-29 202 浏览
记得多年前食过中环店一直对佢个罗宋汤念念不忘,但分店越来越越少,就好少再食了。近日见佢系屯门开左分店,咁近就一于去食下先。地点在屯市二楼,呢个位多左几间新食店进注。餐厅呈开放式,坐位可自由选择,在收银位落完单就可以埋位等食,会有店员送餐啊😄🍲牛腩罗宋汤个罗宋汤真系太好味,虽然有几款汤品拣,但谂都唔谂就要罗宋汤😆碗汤劲杰身好足料,酸酸地嘅蕃茄蔬菜味,牛腩软腍,饮完碗汤都饱饱地啦😆🥚盐烧牛舌溏心蛋饭朋友拣左跟配牛舌饭,大大碗好多牛舌,烧得焦香,口感软绵绵,好食㖞,美中不足系只溏心蛋略微熟左少少,再流心点就完美啦😁🌶️麻辣鸡丝上海捞面自己就拣左跟捞面配小食,面拣左要上海面,个酱油劲香,再加上炸蒜同葱花真系无得弹。至于个麻辣鸡丝就一般般啦,个人觉得个辣汁唔够入味,鸡有鸡辣汁还辣汁咁,可能未系捞得好匀循🤔🍋冻柠茶餐饮要左冻柠茶走甜,茶浓柠香,ok啦😌虽然有加一服务费,但坐得舒服又唔赶客,可以慢慢食无压力,加上个汤真系好正,想饮罗宋汤必来呢间🤤

🍲牛腩罗宋汤

🥚盐烧牛舌溏心蛋饭

🌶️麻辣鸡丝上海捞面

🍋冻柠茶
餐饮要左冻柠茶走甜,茶浓柠香,ok啦😌

2023-03-27