2016-08-07
话说我帮衬左澳门翠园茶餐厅已有六年之久,就系因为佢又抵食又好食,一直成为我最爱的饭堂之一。今日同朋友系附近做瑜珈就顺便黎朝一朝圣。好多人未黎过会唔识揾入口,其实可以系朗豪坊body shop 隔离条桥直达。毕竟都系熟食中心,环境都系差的,但有别于其他熟食中心,这里冷气非常充足,但就有时候会滴水几乎每次黎我都只点一个餐- 蕃茄牛腩汤通粉,原本个餐配火腿奄列同多士,我就加$3 转奶油猪,跟冻柠茶好快姐姐就将个餐送到黎喇蕃茄通粉依旧大大碗!汤底非常甜,与其话系番茄汤不如话系罗宋汤更贴切,汤内有红萝卜、薯仔、洋葱及牛腩粒等,配上有坑纹的通粉,挂汤能力十足,也不会煮得太稔。奶油猪烘得脆卜卜,配上香甜的炼奶好正!火腿奄列则是普通货色以冻柠茶作结,大大杯不欺场,加上以有盖胶杯盛著,可以拎走慢慢饮。注意其实份量非常多,以上套餐我同我朋友两份食都好够饱!喜爱玩Pokemon go既朋友更开心因为熟食中心可以打到gym
几乎每次黎我都只点一个餐- 蕃茄牛腩汤通粉,原本个餐配火腿奄列同多士,我就加$3 转奶油猪,跟冻柠茶 好快姐姐就将个餐送到黎喇 蕃茄通粉依旧大大碗!汤底非常甜,与其话系番茄汤不如话系罗宋汤更贴切,汤内有红萝卜、薯仔、洋葱及牛腩粒等,配上有坑纹的通粉,挂汤能力十足,也不会煮得太稔。
奶油猪烘得脆卜卜,配上香甜的炼奶好正!火腿奄列则是普通货色