2022-07-05 61 浏览
食物要好味道,师傅手艺固然重要,但系食材本身都系好大嘅因素。今日黎到乐富依间餐厅觅食,真系好难得感受到食材本身嘅鲜味,岩岩出镬嘅美味。餐厅环境方面好宽躺,望落去好干净舒适,另外一提筷子座系一粒花生!我地叫左椒麻皮蛋、麻辣卤猪手、十三少酸菜鱼。椒麻皮蛋系用水晶皮蛋,比一般皮蛋贵。蒜蓉、辣椒等特制酱料,店员介绍一定要配着皮蛋一齐食。一口落去香香辣辣好开胃!麻辣卤猪手好大一碗!猪手虽然大大旧,不过经过长时间嘅烹饪已经煮到完全软熟,微辣嘅卤水汁入味,好轻易就咬开,令人一啖接一啖。食得川菜,点少得酸菜鱼。十三少酸菜鱼份量大到占咗半张枱,即叫即煮加上新鲜嘅鱼片,唔怪得系招牌菜。鱼片分量好多,而且食得出嘅新鲜,汤底充满香料所以麻香过引。酸菜酸味好味唔会过酸或太咸。会推荐朋友过黎食川菜!

我地叫左椒麻皮蛋、麻辣卤猪手、十三少酸菜鱼。