2023-08-29
周末同朋友聚一聚,谂起曾经有朋友推荐过依间餐厅嘅tiramisu,前一日订位今日就黎试下喇~.Fried Calamari hkd108酥炸鱿鱼嘅摆盘几靓,鱿鱼都几弹牙,炸浆亦唔会太厚,但就无乜味道,只能够靠柠檬汁同他他酱增加风味,有少少可惜~.Beef Carpaccio hkd148牛肉刺身切得好薄,入口几淋,加埋火箭菜同黑松露酱,味道偏淡.Breakfast Carbonara hkd168最期待嘅卡邦尼意粉!将蛋黄整烂连埋意粉搅匀之后,会闻到香浓嘅蛋黄味,每条粗意粉上面都沾满咗蛋黄浆同芝士碎,加埋咸咸脆脆嘅烟肉一齐食,味道唔错💕.My Auntie's Toast hkd108原来系一份蓝莓西多士,面包几松软唔算太油.Alonzo's Signature Tiramisu $108提拉米苏有分单人份或者多人份,口感软滑,但系酒味偏酸,同平时食到嘅tiramisu 品尝到嘅酒味唔一样喔.Remark: 订位时已经book咗3位,但系去到只系安排坐2人台再额外加1张凳,未点餐前见到啱啱好有张吉嘅4人台(2张2人台合并)想调位,但系侍应话已经有人留咗位,但其实我地都有订台,佢都系唔肯
Fried Calamari hkd108
Beef Carpaccio hkd148
牛肉刺身切得好薄,入口几淋,加埋火箭菜同黑松露酱,味道偏淡
Breakfast Carbonara hkd168
My Auntie's Toast hkd108
原来系一份蓝莓西多士,面包几松软唔算太油
Remark: 订位时已经book咗3位,但系去到只系安排坐2人台再额外加1张凳,未点餐前见到啱啱好有张吉嘅4人台(2张2人台合并)想调位,但系侍应话已经有人留咗位,但其实我地都有订台,佢都系唔肯调,最后唔想破怀好心情就算了~