2023-07-18
放假同屋企人一齐去长洲行一行,长洲本身已经好多好嘢食,去到竟然仲发现咗呢间食越南嘢嘅餐厅,餐厅唔算好起眼,但食物水准非常高。大家来长洲嘅时候一定要食🍽️。🥖越式猪扒法包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️法包好大件,我哋三个人分每人都食咗好大件。法包嘅材料非常足,猪扒大大件,塞满芫荽,洋葱,萝卜丝等蔬菜,好味又抵食!🦀越式软壳蟹米纸卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️米纸卷入边包住大大件软壳蟹,仲有多种新鲜嘅蔬菜,食落去烟靭又爽脆,点上酸甜酱一齐食,非常清爽。🍚猪扒拼鸡翼饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢碟饭份量都唔少,有鸡翼,猪扒,煎蛋。仔仔好钟意,仲食咗好多饭,饭加咗啲葱油喺上面,食落去非常香。🐂越大哥牛柳沙律配蒜蓉包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛柳非常嫩,连唔太钟意食冷盘嘅老公都话呢个牛肉非常正,配埋洋葱,萝卜丝,车厘茄,薄荷叶,生菜,甜酸酱汁,整个感觉非常清新。配埋香脆嘅蒜蓉包一齐食,口感和味道都非常丰富
法包好大件,我哋三个人分每人都食咗好大件。法包嘅材料非常足,猪扒大大件,塞满芫荽,洋葱,萝卜丝等蔬菜,好味又抵食! 🦀越式软壳蟹米纸卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
米纸卷入边包住大大件软壳蟹,仲有多种新鲜嘅蔬菜,食落去烟靭又爽脆,点上酸甜酱一齐食,非常清爽。 🍚猪扒拼鸡翼饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢碟饭份量都唔少,有鸡翼,猪扒,煎蛋。仔仔好钟意,仲食咗好多饭,饭加咗啲葱油喺上面,食落去非常香。 🐂越大哥牛柳沙律配蒜蓉包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️