2015-08-21
8月份好姊妹既生日会 食咩好呢?!日本菜?韩国菜?西餐?定中餐好呢?! 靓女好友话未试过搞食德国菜㖞,有意思有意思 ,我即刻上OpenSnap揾资料, easy job~有图有真相 ,极速筛选下揾到"King Ludwig", 有几间分店,大家投票下拣左铜锣湾分店!靓女好友预早订位,细问下得知自㩦蛋糕,要收切饼费每位10蚊!我再提议靓女好友问下餐厅有无生日蛋糕或甜品供应,先知有云石芝士、朱古力及香橙味三款蛋糕 ,价钱系$168一磅。有主菜食,我地当然系订一磅够喇,订左寿星女既至爱~朱古力味 !是晚我同猪仔准时到达“King Ludwig",眼前 系一间蛮有气氛既酒吧式餐厅,门外有充满异国风情既露天茶座,还挂有抢眼既黑白格仔德国帜旗!走进餐厅,我地被带领到Live Band前既长枱位置。室内灯光柔和幽雅,伴随著轻松音乐 ,感觉so relaxing!甫坐下,大家寒喧一番,不时听到歌手们轻唱著怀旧英文歌 如"Right Here Waiting"等等,悦耳动听 ,好有feel啊!叹德国菜,当然首选地道既咸猪手 , 我地十个人,一点就两个猪手 !细心既侍应生姐姐话帮我地
是晚我同猪仔准时到达“King Ludwig",眼前 系一间蛮有气氛既酒吧式餐厅,门外有充满异国风情既露天茶座,还挂有抢眼既黑白格仔德国帜旗! 走进餐厅,我地被带领到Live Band前既长枱位置。室内灯光柔和幽雅,伴随著轻松音乐 ,感觉so relaxing!甫坐下,大家寒喧一番,不时听到歌手们轻唱著怀旧英文歌 如"Right Here Waiting"等等,悦耳动听 ,好有feel啊! 叹德国菜,当然首选地道既咸猪手 , 我地十个人,一点就两个猪手 !细心既 侍应生姐姐话帮我地切猪手后上枱 ,但切之前还不忙将原整板猪手俾我地个相机食先 , 相当体贴呢 !咸猪手,皮劲脆卜卜,猪手肉质鲜嫩,味道刚好唔过咸, 呀!
饮品方面,有多款选择,唔饮得酒既我拣左苹果汁饮 ,味道甜美,其他朋友拣既果汁,颜色悦目 !
朱古力蛋糕 : 朱古力味浓郁幼滑,蛋糕松软,yummy yummy !
Live Band随即落台,边奏乐 边行近寿星女 旁大唱生日歌助庆,我地齐声歌唱欢呼,好不热闹!
唔止 ……大家食得仲开心,因为我地用左惊喜价 : 东亚信用卡优惠, yeah