2021-09-20
中秋节又到,又要谂吓去边度同家人提早庆祝,家人见入秋想打边炉,就想揾间日式牛肉火锅试下,做完一轮资料搜集就一于试试将军澳中心既牛気。当日去到见到门面都OK,有D牛仔既坐位喺餐厅出面,几得意。我地一行五人拣咗美国牛小排放题90分钟套餐: 主打极上美国牛小排、严选美国牛肩肉、特选豚肉、精选鸡腿肉同埋蟹子墨鱼滑,成人价钱$258同长者就系$198,都OK唔算贵。黑蒜猪骨汤底点左黑蒜猪骨汤底,好足料,猪骨大大件,汤味浓郁又够甜。极上美国牛小排牛小排确实几掂,牛味浓郁又切得够薄,全家人都食得好滋味,叫左好多碟,好似有十碟以上。严选美国牛肩肉牛肩肉质素都唔错,不过就多少少肥肉,我又OK,牛小排同牛肩肉我都钟意,但家人就钟意牛小排多D,所以都系主食牛小排。蟹籽墨鱼滑蟹籽墨鱼滑都几弹牙爽口,仲加埋蟹籽,食落口感一流,都叫左几碟。豚肉同鸡腿肉就冇点试,但睇落都几新鲜。自助吧范围都有唔少选择,都系果D丸类饺子蔬菜熟食雪糕甜品等等,特别在有手打乌冬,味道唔错,仲有荔枝乌龙茶饮,打边炉饮一流!服务都唔错,侍应做野都算快而且几有礼貌,添牛肉都来得好快。唯独环境就迫左D,出入行走都好窄下。整体系满意既,牛小排绝对
当日去到见到门面都OK,有D牛仔既坐位喺餐厅出面,几得意。
黑蒜猪骨汤底
点左黑蒜猪骨汤底,好足料,猪骨大大件,汤味浓郁又够甜。
极上美国牛小排
严选美国牛肩肉
蟹籽墨鱼滑
豚肉同鸡腿肉就冇点试,但睇落都几新鲜。
服务都唔错,侍应做野都算快而且几有礼貌,添牛肉都来得好快。
唯独环境就迫左D,出入行走都好窄下。
整体系满意既,牛小排绝对值得一试,食左好多碟。