2023-08-25
2005 浏览
人气戚风蛋糕 「La Famille」时常都会帮衬,喜欢佢哋嘅蛋糕够松软,原材料大部份都系采用日本出产,高质又好食,而且好多选择,有多款不同size ,无论人多人少食,都可以试到多款唔同嘅口味,今日适逢朋友聚会,我负责供应甜品,就拣咗四款店铺推介口味一同分享😋💚▪️Pistachio 香浓开心果 $ 70外层包住脆皮朱古力,有浓浓的开心果味道而且仲食到粒粒开心果碎,戚风蛋糕非常松软,外脆内软的口感,好味道❤️▪️La Famile Strawberty 皇牌士多啤梨 $ 60店舖皇牌,红色卖相超靓,未食先闻到清香的士多啤梨清香,大大粒又香甜的士多啤梨上铺上一层烟靭的士多啤梨啫喱,柔软的戚风蛋糕包住轻盈的忌廉,唔太甜🤎▪️Eart Grey Tea 英国伯爵茶 $ 60含蓄的伯爵茶是我最爱的口味,喜欢忌廉和蛋糕当中食到粒粒伯爵茶的碎碎,浓浓伯爵茶香又有口感,再加上一粒可爱的马卡龙,简单又好味🧡▪️Japanese Mikan日本日向夏蜜柑 $65季节限定,铺满日本蜜柑的面层,蜜柑清甜到不得了,旁边伴上香滑的蜜柑慕丝,这个口味蛋糕特别充满蛋香,最受小朋友欢迎的一个口味
💚▪️Pistachio 香浓开心果 $ 70
🤎▪️Eart Grey Tea 英国伯爵茶 $ 60