2008-04-10
因在附近工作关系, 一直都想试, 于是假期前谂住去买顺便买多几个款试下唔同味道, 果日买左6个味分别系小仓(红荳) -个包好软, 好好味因为红荳唔太甜三色白玉(红荳+3粒糯米丸子) - 我老公食左, 但佢话唔系好好食又唔系唔好食, 丸子无味但烟韧黒胡麻三色白玉(黑芝麻+3粒糯米丸子) - 朋友试话好香黑芝麻味, 个包好软熟, 好好味小仓バター(红荳牛油) - 我觉得呢个有D似菠萝油, 感觉几特别, 红荳同牛油出奇Match, 可以一试モンブラン(栗子+栗子蓉+CREAM) - 味道似蛋糕, 比较西式, 都几好味いちご(士多啤利红荳) - 我个仔食左,因为佢唔钟意食红荳, 但佢都食, 佢话好似蛋糕, 好好味, 叫我下次再买, 攞住个盒叫我送比佢唔好丢, 不停话下次要食边种边种....果日买唔到tiramisu, 所以试唔到, 昨日再买个黎试下, 好重coffee味, 入面有coffee啫哩好特别, 唔怪之得经常售罊, 可以一试~但日本仔D野真系几吸引, 虽然系贵D, 但间唔中满足下自已, 所以无所谓啦~
小仓(红荳) -个包好软, 好好味因为红荳唔太甜