2024-10-22 146 浏览
朋友推介【THE 24.ST杂锦蝴蝶酥礼盒】几好味,据闻蝴蝶酥是由香港制造,而且部分材料更是日本直送的👍今日无意中喺朗豪坊见到,梗系买返盒来试吓啦,真系好味㖞😋本地制作的蝴蝶酥,以植物「冬,春,夏,秋」所经历的「根,苗,花,果」四个成长阶段为灵感研制出来,甜度适中,配合香脆的口感,真系食到停唔到口🤣杂锦蝴蝶酥礼盒有15件($109)原味蝴蝶酥x3苹果山楂蝴蝶酥x3三星葱芝士蝴蝶酥 x3日本柚子香梨蝴蝶酥x3日本黑豆芝麻蝴蝶酥 x3其实每种味道都各有特色,而且很酥脆,我个人就钟意苹果山楂味,甜甜酸酸的,亦不乏香浓牛油的香味,开胃之选😍柚子香梨味就系老公嘅至爱,佢话充满浓浓的柚子香味,味道清新,口感层次分明,我都十分认同呀😬总括嚟讲,其实只只都好味,下次可以试埋其他产品呢,原来仲有几间分店㗎!📍门市:朗豪坊 / 太古城中心 / 尖沙咀天星码头 / K11

杂锦蝴蝶酥礼盒有15件($109)
原味蝴蝶酥x3
苹果山楂蝴蝶酥x3