2021-11-26
卡帮妮一向好少食斋,但上网见到呢间Cafe超级靓,啲嘢又好似几好食,于是今次约埋姊妹嚟试吓🤗🤗🤗 Vego Coffee 系柯士甸道,喺佐敦地铁站行过去6分钟就到啦!一入去就见到好多打卡位,即刻影返几张靓相先😀😀 Happy Happy ❤️先系落单既铺位买左野食先,再过去隔一个铺位坐低,等野食Ready 😀😀等野食途中,因为地方好靓,同朋友已经不断狂影相😂😂😂😂今次拣左以下野食: 🔸植物牛肉,蕃茄及火箭菜薄饼(薄批12‘’)$138▪️好味呀👍🏻👍🏻薄饼非常香脆🤗上面既植物牛肉好正😋 真系有食肉既感觉,但又健康好多💛🔸黑松露酱大啡菇牛堡配牛油果沙律 $158▪️好香既黑松露香味💕 大啡菇咬落去超多汁😍😍正呀!沙律汁酸酸甜甜,d菜都好新鲜,好好味呀😋😋黑色竹炭Bagel 外脆内软,份量仲好大添呀!🔸Black Sesame Latte 原价$44,跟餐$24▪️有靓靓拉花,非常香浓既芝麻味道,口感顺滑😋🔸Rose Latte 原价$50, 跟餐$30▪️朋友叫既,偷饮左一啖,玫瑰味好清香,好味👍🏻🔸红丝绒蛋糕 原价 $54,跟餐$48▪️个样好靓,加埋上面良知小牌仔,加晒分☺️ 味道唔会过甜,啱晒我
今次拣左以下野食:
🔸植物牛肉,蕃茄及火箭菜薄饼(薄批12‘’)$138
植物牛肉,蕃茄及火箭菜薄饼
🔸黑松露酱大啡菇牛堡配牛油果沙律 $158
黑松露酱大啡菇牛堡配牛油果沙律
▪️有靓靓拉花,非常香浓既芝麻味道,口感顺滑😋
Black Sesame Latte
🔸Rose Latte 原价$50, 跟餐$30
▪️朋友叫既,偷饮左一啖,玫瑰味好清香,好味👍🏻
🔸红丝绒蛋糕 原价 $54,跟餐$48
▪️个样好靓,加埋上面良知小牌仔,加晒分☺️ 味道唔会过甜,啱晒我呢啲最怕食太甜嘅朋友仔👍🏻👍🏻虽然已经饱到上心口,但都食晒😂😂
Rose Latte
🔸苹果挞 (Vegan +gluten free)原价$58,跟餐$48
▪️呢款除左纯素之余仲系无麸质,酸酸甜甜既味道,好正呀🤗
总括嚟讲,食物嘅质素非常之好!真系冇谂过素食都可以咁好味😍😍环境舒服又chill, 同朋友黎食野倾计打卡真系一流!💕
两位用餐一共 $450💛