2017-02-26 1358 浏览
朋友约出黎饮酒,一般都系落BAR饮啤酒,估唔到佢地今次话饮红酒,个个都返左工之后豪左好多我份人工岩岩够洗,所以唔多想舍命陪君子,不过佢地话原来唔系间间餐厅叫红酒都咁呃钱,叫我定D黎,唔驶惊之后佢地带左我黎tulsi and wine,一间酒吧风格既餐厅黎到首先叫左支红酒,之前都学过下品酒,知道依种包装既红酒系唔错既品牌,水准一定有保证不过系餐厅叫一定会差唔多一千蚊,因为一般餐厅会MARK UP大慨4倍左右估唔到依度都系比零售价贵小小,抵饮红酒酒味香醇,入口芳香,我地4个人饮,每人一杯都好满足我地再叫左D啤酒饮,都几好饮之后食埋个羊膝,估唔到羊膝都几有味,好白,肉好滑之后食左一个咖哩鸡,因为挂住倾计无影相,不过味道几特别个汁好重下,但鸡肉好滑,都算几好食因为之前食左野,饮完酒都饱饱地,但要食D甜野消下酒气食左印度雪球,甜甜地妁好味口感好滑好得意另一种口味会浓味DD,不过因为有汁调过下,都几好食下次会再黎食其他野

红酒酒味香醇,入口芳香,我地4个人饮,每人一杯都好满足

我地再叫左D啤酒饮,都几好饮

之后食埋个羊膝,估唔到羊膝都几有味,好白,肉好滑

之后食左一个咖哩鸡,因为挂住倾计无影相,不过味道几特别

个汁好重下,但鸡肉好滑,都算几好食

因为之前食左野,饮完酒都饱饱地,但要食D甜野消下酒气
食左印度雪球,甜甜地妁好味

口感好滑好得意
另一种口味会浓味DD,不过因为有汁调过下,都几好食

下次会再黎食其他野