2020-03-19 159 浏览
平时揾钱咁辛苦,咁梗系要食好啲㗎啦!边个话好西一定要夜晚食🌛!今日放lunch嘅时候就经过利奥坊凯岸~竟然有间新开嘅餐厅㖞!新野就紧系入去试一试你先🤭!开头我仲以为佢一间普通嘅茶餐厅!原来佢系食港式新派菜㗎😯!因为呢佢新开张嘅关系,老板送咗个肴肉比我食😍一啖过嘅淆肉肉质鲜嫩,肉同埋脂肪色泽分明~入口即溶嘅感觉𠮶个甘香同埋佢𠮶个酱汁嘅醋味同小小酒味系个口到回荡~~呀好好食呀👍!主菜呢我就拣咗个🎈黑松露芝士鸡扒焗直通粉($73),啲芝士可以拉丝㗎Crazy~但系因为实在太急不及待嘅关系我已经将佢放左落口了👄~好香呀个黑松露芝士又唔会太漏㖞,啱哂我呢D为食又怕肥嘅死港女😂估唔到响度食到咁高质嘅拉芝黑松露鸡扒焗通~好食呀!有鸡扒肉质鲜嫩之外仲真系鸡有鸡味唔系讲笑👀!我就系汤控黎嘅~基本上佢有汤我一定会叫🥣!今日嘅Lunch汤系杞子桂圆汤!好浓郁啊佢里面足料之余仲有鸡脚㖞!啱晒我呢啲成日行路嘅人😂😂佢环境装修都好靓听闻呢佢入边所有嘅壁画呢都系手绘想去啊🎨,完全系香港人嘅味道啊!餐厅的侍应仲好亲切💖!会埋黎问我份量够唔够~啲嘢好唔好食~真系好有温度呀呢间餐厅🌡!总括而言呢~呢个午餐呢我系非常之en
肴肉

黑松露芝士鸡扒焗直通粉

杞子桂圆汤

总括而言呢~呢个午餐呢我系非常之enjoy😋,虽然大家可能佢觉得会贵左少少🤏🏻但系完全系物超所值啦!我嗌焗饭七十三蚊加个汤都系八蚊,呢个咁足料嘅汤,十八蚊。我就觉得值,完全系超乎水准,系爱呀哈利🧐!
2020-03-19
黑松露芝士鸡扒焗直通粉