2021-04-08
今日小编行西九中心行到肚饿🤨,就行到苹果商场嚟到呢间好有日本FEEL嘅沾面专门店,点解话佢好有日本feel🤔?系因为正门口有个自动贩卖机,想食咩自己笃就得👆。基本上沾面有三款,其他都系配料同饮品。虽然选择唔算多 , 希望佢可以以质取胜啦🤩,今次点咗两款沾面同加左D配料,即刻话你听值唔值得你一试啦! LETS GO🏃♂️!!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈隐世赤伝 $99 + 叉烧两枚 $18 + 日本半熟蛋 $12 + 紫菜2枚 $12 其实原本一款面都已经有一只半熟蛋🥚,一块印有隐家字样嘅紫菜同叉烧两块🥩,面量亦都好充足,以一个正常男生嘅食量应该系会饱肚的👍,不过小编加左配料份量就变得好大。至于点解叫赤伝,小编初头以为系辣的,点知原来系蕃茄汤底🍅,浓浓嘅蕃茄蓉混合汤,非常结身,沾面汤底亦好够热 ,混合冻面入口亦啱啱好😋,唔会一入口即刻好热,味道亦好有清新鲜甜嘅感觉,非常开胃。叉烧甜甜地亦有小小炭烤味,整体适中唔错👏。紫菜就稍微有些少淋淋地,半熟流心蛋微甜流心,小编会比较钟意❤。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈隐世黑伝 $89 + 叉烧两枚 $18 + 日本温泉蛋 $12小编就系呢碗面上加
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小编就系呢碗面上加温泉蛋,系分开放的,而呢个日本温泉蛋冻冻地咁食味道还可以🍳,但系冇乜惊喜,正常一般。而黑伝,就当然系大众口味既黑蒜油啦✨,汤底混合后非常香,味道够浓,喜欢食拉面既朋友绝对对味道唔陌生🍜,而餐厅既沾面份量可能女仔会食唔哂一碗👅。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次系隠家拉面加咗咁多配料都系埋单$260蚊,性价比唔算特别高,但系话哂都沾面,呢个价钱算系合理🤭,味道、份量亦都正常。小编就好喜欢拉面餐厅既环境🏠,贴满海报,好有风格。另外,拉面既份量其实啱啱好食到6-7饱已足够😲,因为沾面通常都会整好多浓汤系到,就可以叫服务员系热水沟稀再慢慢品尝汤底🍲,有兴趣既朋友记得嚟西九龙中心7楼入苹果商场试下喇👐。
隐世赤伝