今日就嚟到Bun Cha试吓佢哋嘅越式美食啦!呢间店,真系满满当地风情,坐落于Aberdeen街嘅斜坡上头,一入去就觉得舒服得滞,啱晒想轻轻松松食个午餐嘅你。首先,我哋点咗单Cha Nem,即系越式炸春卷。春卷咬落去外皮哗啦啦嘅,入面嘅猪肉同虾都鲜味满分,真系令人停唔到口!不过,就算佢哋成件脆得嚟又香口,三件碟仲系觉得有少少抵食唔到。😋另外,实在太难得喺香港揾到味正嘅Banh Mi,所以今日决定试吓!佢地嘅Banh Mi只得一款—𠮶个包括咗脆皮香烤猪肉,鸭肝酱,加上腌萝卜和青瓜片,还有香菜同美乃滋嘅组合。讲真,𠮶个烤猪肉好味到爆灯,皮脆肉嫩,一啖咬落去就感受到肉汁四溢嘅满足感,搭配咗鸭肝酱𠮶下嘅浓郁,仲有蔬菜嘅爽脆和清新,完美!🥖🥒结论,今次嚟Bun Cha表现唔错,春卷同Banh Mi都系几上心头,值得推介俾钟意越南菜嘅食友哋。下次再黎,我一定要试多啲佢哋嘅招牌菜!🇻🇳